• Nya kommentarer

 • Lyckliga besökare hittills

 • « | Home | »

  Dejtingtips fem, internetdejting!

  By Raggoparden | February 12, 2008

  Ont om tid? Blyg? Ensam på jobbet? Inga fritidsintressen, eller bara sådana med deltagare av samma kön, eller icke dejtingsugna? Vill du kanske göra som alla andra nuförtiden?

  Regga dej på en dejtingsajt!

  Och då är ju frågan VILKEN sajt. Även här känns det som om det gamla uttrycket “you get what you pays for” stämmer in. Alltså inga gratissajter, om du inte vill få illitterata snuskmess i långa banor. Det verkar nämligen som om folks som betalat för sin närvaro är lite mer angelägna om att få resultat, och det får man nog inte om man kommer in efter krogbesöket och skickar massmess av typen “ööhh…men du va sexivill du busa? ”

  Och inom betalsidorna finns olika typer. Jag har inte testat de med avancerade matchningsfunktioner där du ägnar tio timmar åt att svara på mysko frågor om dej själv för att sedan få ett urval färdigmatchade exemplar att fundera över, utan hållit mej till de där man lämnas möjligheten att själv göra sina misstag (och fynd, såklart).
  Bland “gördetsjälv-sidorna” är spraydate (till stora delar gratis) den med mest slibbofixar, happypancake (helt gratis) tråkigast, vildawebben (numer betalsajt men med många gamla ickebetalande medlemmar) den med lägst dejtingprofil, och aftonbladet-ägda mötesplatsen (inte gratis alls om man på något sätt vill prata med folk) den med bäst användargränssnitt och funktionalitet.

  Ni som testat matchmakingsajterna får gärna fylla i här med vad ni tyckte om dom..

  Och hur gör man då? Ja, inte som vissa som reggar sidan, fyller i de mest basala uppgifterna och sedan sätter sej och väntar. Efter en månad har de fått nio besök och ett snuskmess (i bästa fall) och går besvikna ut i den riktiga världen igen för att fortsätta krograggen.

  Lägg in en NYTAGEN bild. Tänk på att meningen med ditt deltagande på sajten är att du skall TRÄFFA människorna du pratar med! Ingen blir glad av att tro att de skall få möta en släting på 25 och under baldakinen sitter ett russin.. Lägg gärna in flera bilder om det finns utrymme, men det är trevligt om de föreställer dej, inte din bil, båt, katt, hamster, villa eller dina barn. Om du absolut vill ha med din bil, villa, båt osv, se till att du befinner dej i eller framför föremålet, eller åtminstone att den övervägande delen av bilderna föreställer dej. Det blir lätt skyltfönster och paradisfågel över det hela annars..

  Skriv en bra profil, i mina ögon är bra ofta lika med originell. Och skriv föralldel något annat än det som står i inledningen, om ditt nick är “Busschaufför42sthlm” så är det onödigt att öda ditt utrymme och dina läsares tålamod genom att börja med “Jag är en man som är busschaufför och bor i stockholm. Jag är 42 år”.

  Våga skriva om dej själv! Vad du vill och drömmer om, och framför allt VAD DU VILL HA. Och var gärna rolig. Skriv inte “jag har humor”. Det är en absolut jätteorolig upplysning. Menar, VEM skulle skriva “jag är humorbefriad?” Alla tror att de har humor, även jordens torrbollar! Om du har humor, skriv ngt roligt. Om din besökare då har humor skrattar denne troligen, och du har redan avancerat som potentiellt dejtobjekt.
  Och framför allt: Jag har haft detta med i ett tidigare inlägg men det tål att upprepas: gör aldrig “intelistor”. Förutom att det ser tråkigt ut med “rökare/småbarnsmammor/djurgårdare/tunnhåriga/miljöpartister göre sej icke besvär” så tenderar sådana listor att bli själuppfyllande profetior, och du sitter där på fel avdelning på hockeyrinken med en storrökande miljöpartist och vantrivs innan du vet ordet av.
  Nej, gör en positiv kravlista och LÄGG RIBBAN HÖGT, och nöj dej INTE med mindre! OBS att här menar jag inte att du måste leta efter en kendocka med en miljard i årsinkomst, men känn efter vad du vill ha och stå för det! De flesta som läser min blogg har väl mer än 30 år och ett par kraschade relationer bakom er, ni har säkert en kravlista gömd i ryggsäcken. Ta fram den, damma av den och spetsa till den!

  När du så gjort din presentation så ge dej ut på upptäcktsfärd! Upptäck sajten och dess möjlighete, kolla noga alla innevånare.

  Mer om hur man läser presentationer följer i nästa dejtinginlägg (om ni vill förståss…)

  Topics: dejtingtips | 8 Comments »

  8 Responses to “Dejtingtips fem, internetdejting!”

  1. maluca säger:
   February 12th, 2008 - 6:28 pm

   “malucas ribba” är ju redan känd, föraktad och begrundad i bloggvärlden. Jag har till och med en egen länk angående detta i en blogg… herrejlr! Jag kan allt det där men tror nog att jag inte är på jakt helt enkelt. Jag bara längtar… // maluca

  2. ms40plus säger:
   February 12th, 2008 - 7:35 pm

   Lägg inte — INTE — ut bilder på din sommarstuga, din båt, din bil, din bara överkropp, dina spända muskler, dina barn, ditt ex (!) som sitter med armen runt dina axlar och inte heller 14 bilder på din hund. Ett hett tips.

  3. Damen säger:
   February 12th, 2008 - 8:36 pm

   Det ante mig att du redan har raggopardstövlar. Har du flera roliga raggopardsaker?

  4. maluca säger:
   February 12th, 2008 - 9:17 pm

   Men visst har du rätt i det du säger, jag fördömer det vekligen inte! Att vara sig själv är liksom ett plus på nåt vis ;) // maluca

  5. Lussan säger:
   February 12th, 2008 - 11:32 pm

   Ha, men detta kan ju bli en klassiker. Du borde ge ut dina råd i bokform.

  6. Raggoparden säger:
   February 13th, 2008 - 9:01 am

   maluca: längtan är en början. Snart har du fällt ut antennerna (på jakt låter så drastiskt).
   m40plus: Instämmer: listan kan göras längre! Inte heller bilder på din motorcykel eller dina arbetskamrater platsar som porträtt..
   Damen: ja, du läste ju min gamla blogg? Förra sanningsutmaningen (den vanliga utan en lögn) avslöjade ju min lackkorsett? fast det är kanske inte en raggopardsak? :)
   Lussan: Du vill inte veta allt jag lärt mej om nätdejting… *rys*

  7. Rakotozafy säger:
   February 13th, 2008 - 9:17 am

   Hähä, det här kommer jag nog att kommentera flera gånger. Men först en fråga: vad är en “slibbofix”?

  8. Raggoparden säger:
   February 13th, 2008 - 3:52 pm

   Rakotozafy: vi kanske skall ha en “definiera en slibbofix-tävling”?

  Comments