• Nya kommentarer

 • Lyckliga besökare hittills

 • « | Home | »

  Självförtroende

  By Raggoparden | October 16, 2008

  Jag har svårt att låta bli att gå in på “äktenskapsbryterskebloggen” jag flaggade för tidigare. Dels pga min hyenaliknande drift att följa historien när det går åt helvete, men också eftersom det samlats en ovanligt homogen bunt likasinnade i kommentatorsfälten. Den ena efter den andra i samma eller liknande situationer dyker upp. En som regelmässigt bedrar sin man, flera singlar som flörtar eller har förhållande med gifta och ett par allmänt förvirrade som undrar varför just de är singlar, varför de skrämmer bort sina partners eller inte lyckas hitta några.
  Precis som jag för nåt år sen. Alltså det sista exemplet :)

  En av de återkommande frågorna på deras bloggar är varför de beter/betett sej illa mot nuvarande eller tidigare partners. En annan varför de inte hittar någon.
  Jag tror båda frågorna bottnar i självförtroende. Förtroende för sej själv. Om jag bryter mina förtroenden tom mot den som står mej närmast, alltså jag själv, hur kan jag då bygga upp ett förtroende gentemot och inför andra?

  En tjej undrar varför hon inte kan släppa sina ex. Hon raggar upp dom, ser till att de blir förälskade, dumpar dom, men vill sedan att de skall finnas till hands när hon behöver dom och inte skaffa sej nya förhållanden (man behöver ju inte vara psykolog eller terapeut för att haja vad hon har varit med om i sin barndom).

  En annan undrar varför hon är så taskig mot sin man, hur illa hon än beter sej mot honom så stannar han kvar. Men hon lägger skulden på honom för att han är så snäll!

  Vad jag förstår handlar det om att ta ett beslut, bestämma sej, och sedan stå vid sitt beslut. Att lova sej själv att “jag skall inte vara elak mot den här människan. Han/hon förtjänar samma respekt och omtanke som jag”.

  Att inte svika sina beslut är att förtjäna sitt eget förtroende. Och har jag förtroende för mej själv = självförtroende är det lättare att få det för andra.

  Topics: relationer | 1 Comment »

  One Response to “Självförtroende”

  1. Forever young säger:
   October 19th, 2008 - 8:35 pm

   Där skrev du något som får mig att tänka efter.

  Comments