• Nya kommentarer

 • Lyckliga besökare hittills

 • « | Home | »

  Ännu en målarhelg..

  By Raggoparden | October 27, 2008

  och vi har haft hur kul som helst! Dottern, äldsta bonusbarnet och jag hyrde ateljen åt bara oss över helgen, superlyxigt med massor av plats och fri tillgång på allt materiel. Alla jobbade på och frossade i färger, rollade, svampade och sprutade vatten (formaten på målningarna ligger runt 150x120cm), sedan avslutade vi helgen med en liten vernissage för släkt och vänner.

  Av någon anledning blir allt jag gör mörkt och dystert trots att jag startar med de bästa intentioner, men det ger ändå mersmak. Jag vill ha en egen atelje med tåligt spolbart golv och högt i tak! Ingen som har nåt garage till övers? :)

  Här är lite av resultaten, allt är givetvis till salu ;)

  Rosa 842

  motljus

  Inne eller ute?

  bakom


  Topics: Allmänt blaj, Målningar | 22 Comments »

  22 Responses to “Ännu en målarhelg..”

  1. Sussi säger:
   October 27th, 2008 - 2:54 pm

   Vackra färger, min dröm är en gammal lada!

  2. Gubben säger:
   October 27th, 2008 - 3:29 pm

   1. Islossning
   2. Höstlossning
   3. Rödbetskrossning
   //Gubben – en konstkritiker i vardande

  3. Raggoparden säger:
   October 27th, 2008 - 3:45 pm

   Sussi: en lada att måla i eller att måla av? :)
   Gubben: mja, den sista är snarare “vem fan hällde fil på mitt fönster?”

  4. Tina GS säger:
   October 27th, 2008 - 4:08 pm

   Tack för kommentaren i min blogg om att du saknar bilder. Du, det gör jag också, men problemet är att internetuppkopplingen här är så långsam. Det tar cirka en timma per bild och då blir det ofta avbrott mitt i alltihop. Men jag lovar fota en maffig spindel till dig och dottern. De två sista försvann en dag i blåsten. Jag blir så inspirerad av dina bilder!!!!!!!!!!!!!! I den första ser jag hur “o spirito” seglar iväg och lämnar alla bindande trådar ryggen.
   När jag kommer hem i framtiden skall jag gå med i “pensionärs målarklubben” för det måste väl finnas någon sådan i Malmö.

  5. Damen säger:
   October 27th, 2008 - 8:28 pm

   Den tredje uppifrån…! Oerhört vacker. Den tilltalar mig verkligen. Jag önskar jag hade större väggar.

  6. Howdy Sailor! säger:
   October 27th, 2008 - 8:33 pm

   De är ju helt underbara! Fixar ni detta på en helg?

   Själv brukar jag och Sjuåringen gå på Nordiska Akvarellmuseets kurser. Han är den lille talangen och jag är det stora bihanget.

   När han var fem och vi bar hem konstverken sa maken en gång: “Åh vad fint han målar för en femåring”. Jag vågade inte säga att det var min talva han tittade på.

  7. Raggoparden säger:
   October 27th, 2008 - 8:44 pm

   Tina: man bugar! Himla spännande med tolkningar, jag målar ju bara, det är kul om betraktaren hittar egna budskap. Och de där spindlarna borde vara målningsbara, ser fram emot bild!
   Damen: ja, det är ju nackdelen med stormålning., den röda är nog 130×100. sådär.. Mannen har ju jättehögt i tak och vita väggar, så där hänger tre just nu, men det blir värre när vi flyttat!
   Sailor: Där skulle jag också vilja gå på kurs, kul att ta med ungarna så tidigt! En av favoriterna här hemma har min ena son målat, han var nog runt fem. Jag har visat den på min gamla blogg men lägger nog in den igen :)
   Jo, det är ju gouache/täckfärg vi använder, relativt snabbtorkande, och så har man två-tre stycken igång samtidigt, målar på lager på lager och tvättar bort. Jobbet gör man ju innan, när man planerar i i vilken ordning färgerna skall läggas. Jag hade med mej 7 stycken hem, fast det är kanske inte meningen att alla skall sparas för eftervärlden..

  8. Gubben säger:
   October 27th, 2008 - 9:06 pm

   4. Ägglossning

  9. Raggoparden säger:
   October 28th, 2008 - 8:08 am

   Gubben: på pricken! Där har du din framtida karriär!

  10. gullan säger:
   October 29th, 2008 - 9:28 am

   ettan och trean.
   jättefina!!!!!
   Hej då från Gullan!

  11. N säger:
   October 29th, 2008 - 6:16 pm

   Åhh… vad fint. Nu ångrar jag ÄNNU MER att jag inte följde med!
   Nästa gång!!!!

  12. Raggoparden säger:
   October 29th, 2008 - 6:34 pm

   Gullan: Tackotack!
   N: japp, ställ in dej på jullovet!

  13. Lussan säger:
   October 30th, 2008 - 9:40 am

   Jag har redan varit inne och SMYGKOLLAT på dina konstverk, men dragit utan att säga ett ord. Som en konstgalleribesökare som smiter ut genom en sidutgång när konstnären närmar sig. ;)

   Jag lider lite av “nästan november-känsla” och sömnbrist (M:s hostas fel) och plötsligt är det väldigt svårt att klämma fram en enda kommentar.

   Men nu kan jag ju skriva att jag (ännu en gång) är “mörkt och dystert” grön av avund. Vad kul, vad kul, vad kul ni har haft och vilket resultat! Dramatiskt värre – det ser verkligen ut som om DU målat dem – och med massor av tolkningsmöjligheter. Jag kunde ha alla på mina väggar, Raggis.

  14. Lussan säger:
   October 30th, 2008 - 9:42 am

   Nej, jag ändrar mig. Den sista blir jag nästan rädd för. Jag skulle inte våga ha den där Sittande Olyckliga Och Ångestfyllda Vita Gestalten på min vägg. ;) :P

  15. Lussan säger:
   October 30th, 2008 - 9:43 am

   …fast nu ser jag ju att den blir tröstad av en annan gestalt. De kramas sittande, eller hur. Då så! Okej, jag tar den också. :D

  16. gullan säger:
   October 30th, 2008 - 3:09 pm

   med lussans analys av nr fyra har den nu seglat upp som min favorit. jättefin!!!
   Hej då från Gullan!

  17. Hettiva säger:
   October 30th, 2008 - 10:54 pm

   Där ser du Raggen, fler än jag som ser det positiva i trean. Vidhåller tidigare omdöme, den är sensuell.

  18. Maria - old Alice, you know... säger:
   October 31st, 2008 - 10:54 pm

   Du… läst och läst och jag tror bestämt jag saknar dig lite. Eller lite mer. Fan vad bra du är som satsar ända från tårna, med den kraften kan det såklart inte gå annat än framåt! Håll kvar den, du sprakar.
   Återkommer…

  19. Raggoparden säger:
   November 2nd, 2008 - 12:05 am

   Lussan, Gullan, Hettiva: häftigt med era tolkningar! Jag kanske törs ha utställning ändå (vad kan hända, liksom? Att inget säljs? )
   Maria: Nejmen hej! Tänkte på dej idag, tro´t eller ej! Dra på dej lackbrallorna så går vi på Söders Hjärta och dricker G&T..

  20. Maja säger:
   November 2nd, 2008 - 12:57 am

   Vaddå… vad är det för ställe ni bokar?

   Jag har ju minst 14 Carl Larssons och Salvador Dali´s inne i mig… jag känner ju för konstennnnnnn ….

  21. Raggoparden säger:
   November 2nd, 2008 - 1:31 am

   Maja: du är välkommen att vara med såklart! (Dali och CL? vicken blandning! )

  22. Maja säger:
   November 2nd, 2008 - 1:35 am

   Jag fick ditt mail, och jag svarar utförligt i morgon
   :-)

   Japp… jag är en blandning av svenska traditioner och medelhavs crazyness

  Comments