• Nya kommentarer

 • Lyckliga besökare hittills

 • « | Home | »

  Lian-eller trampolinmetoden?

  By Raggoparden | December 10, 2008

  Om det tar slut, eller kanske när det tar slut, eftersom det ofta gör det numer: hur gör du då? Grabbar du tag i första bästa lian för att inte drunka i ledsamheten, eller har du redan studsat iväg på trampolinerna? Eller ännu värre, kör du näckrosbladsstilen? (Ok, alla ni som hatar metaforer kan gå nu, jag tycker de är så praktiska att ta till i relationsdiskutioner).

  Allt går ju mycket fortare numer, som vi alla känner till. Man vispargrädden med elvisp, skivar potatisen med matberedare (nej, köper färdig gratäng t.o.m ) och åker bil/flyg/tåg jättefort istället för att gå. Och bredbandshastigheten ökar för varje minut verkar det som.

  Det känns som om detsamma händer i dejtingvärlden. Med den enormt ökade möjligheten att snabbt få tag i nån ny när förhållandet tagit slut hinner man inte slicka såren och låta själen läka. Finna sej själv hette det förr. Man säger hejdå och går och sätter sej vid datorn, och vips har man en ny dejt till helgen. Som en trampolin, man studsar bara vidare.
  Eller ännu värre, man börjar med att leta rätt på en ny och sen säger man hejdå till den man tyckte blev lite trist. Det kallar jag lianmetoden. Näckrosbladsstilen är något mittemellan, man stannar såpass länge i varje förhållande att man hinner bli lite blöt om tårna, sen kliver man över på nästa blad.

  Givetvis gick det att göra detsamma före internetdejtingens intåg , men det tog oftast längre tid och var betydligt svårare. Att hitta nån ny på jobbet kunde ta flera år. Man kanske tom hann tänka efter och bestämma sej för att den gamla lianen dög ett tag till. Eller skärskåda den nya lianen och upptäcka att den var lite murken.

  Så vi kanske skulle återinföra den gammaldags synen på romantiken ? Låta saker och ting ta lite mer tid, slicka såren efter det avslutade förhållandet länge nog för att hinna fundera lite över vår egen roll i varför det tog slut , och inte ta med oss för mycket bagage in i det nya?

  Eller förresten, det kanske är dags att avsluta tvåsamheten av idag. Inse att vi är flockdjur som iof sej skall ha en relation igång i taget, men inte så länge . Ett par år i taget är lagom, sen är det dags att byta genuppsättning..

  Topics: dejtingtips, relationer | 3 Comments »

  3 Responses to “Lian-eller trampolinmetoden?”

  1. Gubben säger:
   December 10th, 2008 - 7:19 pm

   Ha ha! Jusr det! Blink!

  2. maria säger:
   December 11th, 2008 - 9:11 pm

   Kanske man borde göra tvärtom? Istället för att ta ut skilsmässa kanske par borde vara tvungna att skriftligt förnya deras äktenskap var 3:e år kanske? Annars blir man automatiskt skild?

   Livet är som ett enda zappande idag. Inget duger. Allt bara passerar för någon sekund.

  3. Raggoparden säger:
   December 12th, 2008 - 1:36 am

   Maria: zappande var en bra liknelse, lägger den till metaforerna! :)

  Comments