• Nya kommentarer

 • Lyckliga besökare hittills

 • « | Home | »

  Att segla är (inte)nödvändigt.

  By Raggoparden | July 13, 2009

  Fast rätt trevligt. När det bara är Mannen och jag (eftersom jag får spatt när det är trångt och stökigt) och när jag vant mej vid att det lutar (det verkar ta ett tag) och om jag slipper diska (lagar hellre mat, även om det är trångt och lutar) och om man hittar en bra naturhamn (inte denna gång) eller inte helt överfull gästhamn (inte det heller denna gång) och om man får gå på en riktig toa emellanåt och kanske tom ta en dush. Och gå på en mysig skärgårdskrog !
  Då är det trevligt. Och vackert, speciellt i yttre skärgården. Innerskärgården med strandnära villor och enorma betongbryggor och en miljon jättestora motorbåtar som fräser förbi alldeles för nära och för fort är inte min grej.
  Bara såpass långt ut som vid Svartlöga är det tomt på båtar. Enstaka segel vid horisonten, väldigt väldigt mycket vatten, stora vågor (jodå) enstaka kobbar med  vinda tallar på. De stora öarna är låga och trädklädda, hällarna är mjukslipade. Där är det fint.  Vitt ljus, dis och sol.
  I gästhamnarna är alla båtar nya och jättestora, med dusch och tv och riktigt kök. Det luktar grillat och parfym. Båtägarna  är medelålders, välklädda i Henry-Loyd-tröjor och chika (kvinnorna) eller medelålders, tjocka och rödbrända (männen). De vackra blanka båtarna har kapellet ordentligt fastspänt över storseglet , de har nya fina skot, och de går för motor så länge man ser dom när de lägger ut. Vissa verkar aldrig segla.

  När vi kommer är vi tvärtom. Båten är gammal och liten, förseglet är nyss inrullat, storen inte beslagen. På däck ligger gummijollen, en utombordare och  diverse hinkar och bra-att-ha-saker fastsurrade. Handdukar hänger på tork med träklädnypor i mantåget. Skoten är slitna, en radda extratåg hänger på pullpiten i aktern.
  Mannen är  snygg och smal och ser vederhäftig ut, han har orange Helly-Hansen och räddningsväst med sele för högsjöfart, som en världsomseglare. Jag är illa till mods och ytterst ochic med luvtröja, mjukisbrallor och bikersbuff.

  Så får jag välja blir det ytterskärgård, naturhamn utan folk, potatis koks på spritköket och lite sill till det. Bara Mannen och jag.

  Topics: Allmänt blaj, kärleken | No Comments »

  Comments