• Nya kommentarer

 • Lyckliga besökare hittills

 • « | Home | »

  Vad händer med våra vokaler?

  By Raggoparden | October 7, 2011

  Särskrivningarna är numer legio, skrivihop.nu gav upp lade ner, otyget med att inte kunna skilja på subjekt och objekt (de och dem) och anse sej vara för fin för att skriva dom istället förekommer på DN´s nätförstasida och är nu så utbrett att man knappt upprörs längre.

  Nästa farsot är vokalförbistringen. Blott och blått, verka och värka, pållar och pollar (vad nu det betyder) sett och sätt..

  Vad är det med folk? Har både ögon och öron ramlat av?

  Topics: Allmänt blaj | 5 Comments »

  5 Responses to “Vad händer med våra vokaler?”

  1. blommaland säger:
   October 7th, 2011 - 5:48 pm

   tack för detta inlägg!!!!! jag ser särskrivningar och subjekt/objekts-fel överallt, det ger mig hjärnskador!!!

  2. Tjillevippmorsan säger:
   October 16th, 2011 - 4:23 pm

   Hej :)
   Först av allt; ja jag är väldigt vääääldigt glad att mina barn inte körde din dotters version med saxen :)
   Särskrivningar..hm..jag är en av dom som är bra på dem ;) Sen har jag upptäckt att jag blivit skelögd med åren för jösses vilka stavfel jag slänger mig med, för att inte tala om alla bokstäver som jag skriver i fel ordning i ord. Jag skyller allt på att jag har trillingar ;)
   Må gott och du- såklart du ska behålla bilen så länge den rullar :)
   (sicken livsresa du gjort)
   Må gott!

  3. Sladdertackan säger:
   October 17th, 2011 - 2:38 pm

   Vad ska man göra med en gammal telefon som i SMS-läge vägrar känna igen orden om de skrivs ihop. Så när jag SMS-ar så blir det särskrivningar hela tiden.

   Där tror jag vi har största boven i dramat för att inte tala om alla ordbehandlingsprogram som också protesterar.

  4. Raggoparden säger:
   October 17th, 2011 - 2:59 pm

   Blommaland: inför stupstock för felaktiga pronomen?

   Tjillevippmorsan: Felstavningar pga alltför snabba fingrar eller skeliga ögon är helt ok (noterade tacksamt dina possesiva där) och några särskrivningar har jag inte sett hos dej. Jag gör inte ens blocketaffärer med särskrivare (seriöst,en liten hangup jag har).

   Sladdertackan: Jo, dottern säger det också. Jag har stängt av autocorrect, vill skriva själv ;)

  5. Hettiva säger:
   October 26th, 2011 - 9:09 pm

   Vad det gäller de vs dem har vi diskuterat tidigare. Jag har nu upptäckt att många tror att det alltid ska vara dem och att de är samma sak som det. Sen finns det de som tror att det är finare att skriva dem än de, att de är en slarvform liksom.

   /Hettiva

  Comments