• Nya kommentarer

 • Lyckliga besökare hittills

 • « | Home | »

  Första året utan julkonsert.

  By Raggoparden | December 17, 2011

  Först var det någon form av luciafirande på dagis, runt -92-93 sådär. Och sen i skolan. Med übermusikaliska tvillingar blev det också konserter med musikskolans blåsorkester.
  Sen började dottern i sångklass i fyran, och då hette det inte bara luciafirande, utan turnén  började i november med diverse företagsjippon, sedan två veckors luciasjungande följt av lika mycket julkonserter. Vissa år var det en eller två uppträdanden varje dag i mer än en månad (inklusive helgerna) och innan dess repetitioner. Med föräldramedverkan. När jullovet kom var både barn och föräldrar helt slut.
  I fjol, första året på gymnasiet för dottern, var det betydligt lugnare. Hon lånades in av sin gamla lärare till den stora julkonserten i Gustav vasa kyrka (då passade vi så klart på att gå, den var fantastiskt bra som vanligt) men luciatåg blev det inget, vi fick nöja oss med TVn.
  Och denna jul har hennes gamla skola slutat ta in äldre elever till konserterna, så det blev inte ens någon julkonsert för oss.

  Det känns faktiskt lite konstigt efter sju år av skjutsande runt kommunen, och många många helt fantastiska konserter.

  Topics: Allmänt blaj | No Comments »

  Comments