• Nya kommentarer

 • Lyckliga besökare hittills

 • « | Home | »

  Den första eller den sista dagen?

  By Raggoparden | March 12, 2012

  Jag går och tränar tre dar i veckan. Det heter sjukgymnastik och går på frikoret, men försiggår på ett gym med vanliga gymmaskiner, så jag stånkar och stönar mej igenom maskinerna i min egen takt.
  Eftersom det heter sjukgymnastik är  det en sjukgymnast på plats och vi är samma grupp varje gång, några wiplash, en grupp äldre damer med knä- och höftproteser och jag.

  Damerna går på gåband, står på balansplatta och gör liggand benlyft, jag väljer alla maskiner som inte belastar fötterna. Bencurl-och extensions är bra, mina ben känns som spaggetti numer, särskilt högerbenet som är utan korsband. Första gången ställde sjukgymnasten in vikten och jag knogade glatt på och tyckte jag var så duktig ,tills jag fick se vikten.
  7,5 kg.
  Jag brukade ha 25.

  I latsen tar jag 25kg, damerna sorlar imponerat, men jag brukade ju köra med 40 kg. “Ja, men jag har ju varit mycket starkare” svarar jag det imponerade sorlet. “Jag med” säger en av damerna, och då slår det mej att det är så här det blir nu.

  Klenare höfter, gråare tunnare hår, ondare fötter, klenare ögon. Iof sej har det väl varit så länge, man står väl på sin fysiska höjdpunkt runt 20, men det går fortare nu.

  Och istället för att tänka tillbaka får man ta avsked av färdigheterna och anpassa sej. Som man alltid har gjort utan att märka det. Jag skriver en bok istället för att sätta stängsel och lasta silagebalar, håller lektioner istället för att tävla själv.

  Och tränar på gym som är sjukgymnastik med mina tanter.

  Topics: Allmänt blaj | 1 Comment »

  One Response to “Den första eller den sista dagen?”

  1. Forever young säger:
   March 23rd, 2012 - 10:59 pm

   Ja hej och hå, men man får göra det bästa av den tid man har kvar :-)

  Comments