• Nya kommentarer

 • Lyckliga besökare hittills

 • « | Home | »

  Bettleri och utbjudande av varor förbjudet.

  By Raggoparden | August 31, 2012

  Så stod det på en liten metallskylt på mina morföräldrars ytterdörr, precis ovanför ringklockan. Den var väl tänkt att fungera så som Nix (inte) fungerar idag.
  Vi har en telefon med kopparlina, som sitter i ett jack i väggen. Eller snarare satt. Vi har valt at ha kvar denna artefakt av två skäl, det ena, praktiska, är att vi har adsl (ja!), och för att kunna ha det abbonemanget måste vi ha en vanlig telefon. Det andra är snarast av pietetsskäl, man har liksom kvar sitt gamla abbonemang för att man en gång skaffat det, och för att morsan och en och annan bekant envisas med att ringa på det numret.
  Men numer hänger telefonsladden lesset utmed väggen, jacket är tomt. Om någon skulle vilja ringa jackar man i telefonen, och sen drar man ur den när man är klar. Ingen kan längre ringa in till oss via det gamla numret som hängt med i alla år, och det kan vi tacka telmarketingbolagen för. Dom och de flata myndigheterna som inte förbjudit skiten för längesen.
  För efter ett par år med relativt lugn, dvs ett par försäljare i veckan iställer för fem-tio om dagen som det var ett tag, har ett bolag med en automatuppringare fastnat för just oss. Telefonen ringer, en eller två signaler, om man hinner svara är ingen där, eftersom försäljaren är upptagen med ett annat samtal och uppringningsroboten jobbar själv. Detta upprepas ungefär en gång i halvtimmen, i princip dygnet runt, sedan en månad tillbaka.  Givetvis är det dolt nummer, och Telia (tack för det, jag har varit kund hos er i nära tretti år med nåt litet avsteg ibland) kan inte hjälpa till att spåra det.
  Så nu har vi ingen fungerande hemtelefon. Tack för det, telemarketingbolagen!

  Topics: Allmänt blaj | 3 Comments »

  3 Responses to “Bettleri och utbjudande av varor förbjudet.”

  1. Hettiva säger:
   August 31st, 2012 - 7:33 pm

   Vi har Nix på vår IP-telefon och det fungerade efter ett tag. En extra tröghet blev det eftersom abonnemanget tidigare låg på ett företag och nu flyttats till en privatperson. En del som ringde hävdade att det var ett företagsabonnemang men då bad jag dem bara kontrollera igen. Däremot ringer det då och då från företag man varit kund hos, men då ber jag att de tar bort mig från listan.

   Företagsmobilen däremot är ett gissel, men med min nuvarande telefon kan jag blockera uppringande nr, vilket nästan alltid visas numera.

   /Hettiva

  2. mikebike säger:
   October 12th, 2012 - 2:42 pm

   haha jag minns att det var en person som hade exakt en sådan skylt på sin dörr när jag sålde GT på helgerna när jag var liten. Jag tyckte alltid att betleri lät så obehagligt.

  3. Viola_T säger:
   October 16th, 2012 - 4:18 pm

   Är det så det går till – med automatuppringning alltså?
   Jag har kvar fasta telefonen bara av känslomässiga pietetsskäl. Som för dej har det hängt med som det första telnumret jag lärde mej. Att ringa hem till, att be andra ringa för att nå mej. Kapar jag linan och tar IP-telefoni med samma telnr kan vi nog inte få tillbaka fasta linan om vi så önskar framöver. Men varför skulle vi vilja det förresten?
   Min man undrar hur länge jag är beredd att betala denna jämföreslevis höga abbonnemangskostnad till servicebolaget *not* Telia? Ja, inte vet jag.

  Comments