• Nya kommentarer

 • Lyckliga besökare hittills

 • « | Home | »

  Sojakorv och eldshow för miljön?

  By Raggoparden | March 23, 2013

  Det här med Earth Hour. Råkade lyssna på en radiointervju igår morse, där nån kommunalfigur på Huddinge kommun berättade om deras satsning för en MYCKET entusiastisk reporter.
  “Ja, först skall vi ju dela ut stearinljus till folk på pendeltåget på morgonen”.
  Ehh.. här började jag spetsa öronen. Stearinljus? För att minska koldioxidutsläppen? Hallå…om man gör paraffin av råolja, och sen gör ljus av det, och eldar dom rakt ut i atmosfären, hur kan det på något vis bidra till att minska koldioxidutsläppen?  Och har tanten stöpt dom hemma? För de är väl inte hittransporterade från nåt fjärran låglöneland, väl?
  Sen fortsätter ljushuvdet med att berätta om deras pådrag i nån park i kväll, de skall minsann bjuda på klimatsmart fika!
  “O, haha, vilken bra idé, hur gör man då?” frågar reportern. “Jo, vi skall grilla korv!! Och inte vilken korv som helst, utan sojakorv!”.

  Och ungefär här börjar jag tappa det sista hoppet om mänskligheten.

  Låt oss se. Vi stänger alltså av lamporna hemma, som går på vatten-och kärnkraftsproducerad el (till 95%) och går ut och ställer oss i en park i Huddinge. Där eldar vi öppna eldar, som är det överlägset bästa sättet om vi vill fylla atmosfären med kolväten och koldioxid, och på eldarna grillar vi “korv” på sojabönor som odlats i sydamerika på före detta savanner, och sedan forslats hit med hjälp av fossila bränslen.
  Men inte nog med det, för ” SEN skall det bli ELDSHOW!” kvittrar kommundamen vidare. “MASSOR av eld i alla former”.
  Suck.
  Är den minsta gemensamma nämnaren för att få jobb i den kommunala förvaltningen ett IQ på 85? Hur j-a korttänka ÄR folk?

  Topics: Allmänt blaj | 2 Comments »

  2 Responses to “Sojakorv och eldshow för miljön?”

  1. Damen säger:
   March 29th, 2013 - 5:03 pm

   Jag skickar ett litet “suck” och ett litet “stön”.
   Glad Påsk!

  2. Devon Sutton säger:
   June 9th, 2013 - 3:55 pm

   Med mer vind- eller kärnkraft så kommer tillgången på el att öka och likaså tillgången på lediga utsläppsrätter. Både elen och utsläppsrätterna blir alltså billigare. Billigare utsläppsrätter innebär att motivationen för att minska koldioxidutsläppen inom andra delar av handelssystemet minskar, men om priset går för lågt så kan det leda till att vissa utsläppsrätter aldrig används. Det är ju dumt att elda för kråkorna bara för att använda upp utsläppsrätterna. Då är det bättre att låta dem förgås. Det går också att anpassa handelssystemet genom att sänka taket och på så sätt minska tillgången på utsläppsrätter igen.

  Comments